Отидете към основна версия

2 995 35

Турция няма да се изтегли от Кипър

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • кипър

Страната продължава със сондажите и очаква С-400

Снимка: БГНЕС/EPA

Турция не възнамерява да спре сондажите за газ край бреговете на Кипър. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от агенция Анадола.

Гърция вече призова турските власти да прекратят работите в изключителната икономическа зона на Кипър. Заедно с правителството на Кипър обявиха, че са готови да търсят санкции срещу Турция.

„В района имаме четири кораба и се подсигурихме. Премиерът на Гърция има своите твърдения, но ние знаем, че имаме права там. Ние трябва да постигнем справедливо разпределение на природните ресурси в Източното Средиземноморие. До тогава ще продължим да действаме решително в региона“, заяви Ердоган.

Той добави, че Турция ще предотврати всякакви опити за сондиране на газ, които противоречат на нейните права край турския регион в Кипър.

Ердоган повтори, че страната му не смята да се откаже от закупуването на руски противоракетни системи С-400. Той очаква те да бъдат доставени през следващия месец. Според турския президент страната му не смята да отстъпва от споразумението.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: