Отидете към основна версия

19 287 107

Голяма подигравка с Путин

  • борис джонсън-
  • владимир путин-
  • великобритания

Борис Джонсън иронизира руския президент и неговата страна

Снимка: БГНЕС/EPA

Г-н Путин, има страни, в които 12% от хората ходят по нужда навън. Това заяви Борис Джонсън в статия за „Дейли Телеграф“.

Джонсън е фаворит за следващ премиер на Великобритания. Той коментира изказване на руския президент Владимир Путин, в което той заяви, че либералните ценности вече са остарели.

„Ние ще докажем, че Путин не е прав с излизането си от ЕС на 31-ви октомври. Ако трябва да му го кажа директно, в света има държави, където богатството е концентрирано в ръцете на олигарси и обкръжението на вожда. В тях убиват журналисти и осмиват либерални ценности.

Според официални руски статистики, руските граждани не могат да си позволят да си купят повече от два чифта обувки годишно, а 12% нямат санитарен възел в къщи и ходят по нужда на вън. Реалните доходи там падат за пета поредна година.

Свободното и отворено общество ще бъде най-доброто място за правене на бизнес. Ако един политик не може да бъде сменен с друг на демократични избори, това само води до корупция и еднолична власт“, заяви Джонсън.

Изказването на Путин не беше прието добре от повечето лидери на ЕС.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 52 гласа.

Свързани новини

  • Путин: Да забравим времето на Студената война

    Русия е заинтересована от възстановяване на пълноформатни отношения с Европейския съюз в името на поддържането на мира, стабилността и сигурността на ...
    04.07.2019
    3 933
    46
  • Путин не е Русия

    Путин не е Русия. Това заяви фаворитът за следващ лидер на британските консерватори Борис Джонсън, цитиран от The Telegraph. Според Джонсън е важно ...
    28.06.2019
    4 739
    32
  • ЕС: Путин да не ни учи на демокрация

    Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази категоричното си несъгласие с твърдението на руския президент Владимир Путин, че прогресивните и ...
    28.06.2019
    3 038
    37
Новини по държави: