Отидете към основна версия

2 297 26

Канада зад Украйна срещу руското влияние

  • канада-
  • владимир зеленски-
  • украйна

Володимир Зеленски на посещение в Торонто

Снимка: БГНЕС/EPA

Канада ще продължи да подкрепя Украйна в борбата срещу руската агресия и намеса. Това заяви канадският премиер Джъстин Трюдо, цитиран от Би Би Си.

Украинският президент Володимир Зеленски в момента е на посещение в Канада. Той е благодарил на Трюдо за топлото посрещане.

Зеленски посети конференция в Торонто повече от месец преди своята първа визита в САЩ. Украинският посланик в страната Андрий Шевченко заяви, че това показва развитието на отношенията между двете държави.

Канада е първата държава, признала независимостта на Украйна през 1991 г. От 2014 г. насам страната отдели $ 745 млн. във формата на помощи за украинската държава.

Зеленски е отправил молба за подкрепа в опитите за освобождаването на задържаните от Русия украински моряци. Те бяха задържани през ноември по обвинения за незаконно навлизане в руска територия.

Морският трибунал на ООН вече отсъди за освобождаването на украинците, но руски представители обявиха, че той няма юрисдикция над тяхната страна. Украйна продължава да настоява за освобождаването на моряците.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Не признаваш Крим и Донбас. Затвор

    В парламента на Украйна е бил внесен законопроект, който предлага наказателни санкции за лица, които не признават Крим и части от Донбас като част от ...
    10.07.2019
    4 899
    78
  • САЩ пратиха военна техника край Крим

    Два американски летателни апарата са извършили разузнаване край бреговете на Крим и над Донбас. Това показват данните от мониторинговия ресурс PlaneRa ...
    24.06.2019
    4 524
    45
  • Украйна да приеме, че Крим е руски

    Украйна и световната общност трябва да приемат факта, че Крим отново е част от Русия. Това заяви президентът на Чехия Милош Земан, цитиран Barrandov. ...
    21.06.2019
    5 535
    52
Новини по държави: