Отидете към основна версия

2 014 10

Мадуро vs. Гуайдо: войната продължава

  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • хуан гуайдо-
  • преговори-
  • опозиция

Пореден кръг преговори между венецуелското правителство и опозицията приключи без споразумение

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нов кръг от преговорите между представители на венецуелското правителство и опозицията приключи на остров Барбадос, без да бъде съобщено за постигнато споразумение, предаде ДПА.

Министърът на информацията на Венецуела Хорхе Родригес обяви, че "диалогът за мир" е приключил. По думите му това е била успешна размяна на мнения със съдействието на правителството на Норвегия. Родригес не спомена за сключена сделка нито дали разговорите в Барбадос ще продължат.

Венецуелският вестник "Насионал" съобщи, че в Барбадос опозицията е настояла за нови президентски избори. Но Диосдало Кабело, председател на проправителственото Учредително събрание, отхвърли тази възможност и заяви, че Венецуела си има президент - избраният на 20 май 2018 г. Николас Мадуро.

Първият кръг от разговорите между правителство и опозиция се състоя през май в Осло. По това време опозицията не бе склонна да преговаря с режима, като настояваше, че единственото решение е Мадуро да се оттегли и да има нови избори.

Позовавайки се на източници от преговарящите делегации, журналистка от радио "Гласът на Америка" каза, че преговорите може да бъдат възобновени на 15 юли.

Макар да нямаше официално изявление на норвежкото външно министерство за преговорите в Барбадос след изявлението на министър Хорхе Родригес за завършването им, се говори, че страните ще се срещнат отново в понеделник в Барбадос.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини