Отидете към основна версия

2 619 16

Палестина къса всички споразумения с Израел

  • палестина-
  • израел-
  • споразумения-
  • махмуд абас

Израел продължава с етническото прочистване

Снимка: БГНЕС/ EPA

Палестинският президент Махмуд Абас поиска на всички споразумения с Израел да бъде сложен край заради влошените отношенията с Тел Авив, предаде AFP.

Намерението си, че ще предприеме всички стъпки за прекратяване на споразуменията с Израел, палестинският лидер обяви в Рамала: „След днешното заседание на ръководството на Организация за освобождение на Палестина, искам да обявя нашето решение да спрем да спазваме всички споразумения, сключени с Израел като страна“, каза Махмуд Абас.

Той уточни, че ще сформира комисия, която да се заеме с анулирането на всички подписани споразумения, но не стана ясно дали подобна стъпка е обвързана с график. Действията на палестинските власти идват в отговор на неотдавнашното разрушаване от Израел на няколко десетки палестински къщи в околностите на Източен Ерусалим, предаде БНР.

„Това може да бъде определено само като етническо прочистване и престъпление срещу човечеството, което не може да бъде толерирано. Етническото прочистване остана в миналото, дори и в Южна Африка, но не и в Израел, където то продължава заради американското финансиране“, каза Абас, който отново изрази своето неодобрение към споразумението между Израел и палестинците, определяно от американския президент Доналд Тръмп като "сделката на века". „Палестина и Ерусалим не са за продан, нито за пазарлък“, подчерта Махмуд Абас.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Свързани новини