26 Юли, 2019 08:10 2 607 16

Палестина къса всички споразумения с Израел

  • палестина-
  • израел-
  • споразумения-
  • махмуд абас

Израел продължава с етническото прочистване

Палестина къса всички споразумения с Израел - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Палестинският президент Махмуд Абас поиска на всички споразумения с Израел да бъде сложен край заради влошените отношенията с Тел Авив, предаде AFP.

Намерението си, че ще предприеме всички стъпки за прекратяване на споразуменията с Израел, палестинският лидер обяви в Рамала: „След днешното заседание на ръководството на Организация за освобождение на Палестина, искам да обявя нашето решение да спрем да спазваме всички споразумения, сключени с Израел като страна“, каза Махмуд Абас.

Той уточни, че ще сформира комисия, която да се заеме с анулирането на всички подписани споразумения, но не стана ясно дали подобна стъпка е обвързана с график. Действията на палестинските власти идват в отговор на неотдавнашното разрушаване от Израел на няколко десетки палестински къщи в околностите на Източен Ерусалим, предаде БНР.

„Това може да бъде определено само като етническо прочистване и престъпление срещу човечеството, което не може да бъде толерирано. Етническото прочистване остана в миналото, дори и в Южна Африка, но не и в Израел, където то продължава заради американското финансиране“, каза Абас, който отново изрази своето неодобрение към споразумението между Израел и палестинците, определяно от американския президент Доналд Тръмп като "сделката на века". „Палестина и Ерусалим не са за продан, нито за пазарлък“, подчерта Махмуд Абас.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 778

    22 13 Отговор
    Прави са си палестинците.

    Коментиран от #3

  • 3 Ленински

    17 26 Отговор

    До коментар #2 от "778":

    Нямат никакво право. Да си ходят там от където са допълзели. Какво правят на израелска земя ? Циганска му работа. Така се държат, така изглеждат, така изглеждат палестинските градчета по западния бряг на река Йордан, така изглежда и ивицата Газа. Разходете се до Израел и ще разберете за какво става дума. За тези които не знаят днешното име Палестина е заменило по политически причини истинското име Юдея.

    Коментиран от #4, #5, #8

  • 4 онзи

    23 10 Отговор

    До коментар #3 от "Ленински":

    Цигани или не това си е земята на Палестинците.Все едно да дойде грък турчин или сърбин и да искя нашата земя.Онзи с мустаците е виновен,че кривоносите пак са се разпасали и си правят каквото искат.Пак ще се обърне палачинката,но този път милост няма да има!!!!

    Коментиран от #6

  • 5 куку руку ку

    20 8 Отговор

    До коментар #3 от "Ленински":

    Това са палестински територии в последните 2000 години. И евреи не са живели по тези земи през тези 2000 години, до 1948 година. На практика евреите започват да изкупуват от палестинците земите им в началото на 20-ти век. Да ти напомня нещо с текущото изкупуване на български земи от чужденци? Ще дойде време, когато и ние като палестинците ще гледаме как ни превземат държавата без оръжие.

    Коментиран от #10

  • 6 Tozi

    4 10 Отговор

    До коментар #4 от "онзи":

    Направи малко домашни упражнения и след това демонстрираи празна глава!
  • 7 Анти милиционер

    16 11 Отговор
    Ротшилдовият 'Израел' е туморът на планетата. А седерастите им са мръсния канал на септиката.

    Коментиран от #13, #15

  • 8 Анти милиционер

    10 6 Отговор

    До коментар #3 от "Ленински":

    Хроники, лапай бахура. От километър ти личи платен седераст.
  • 9 parvus

    1 1 Отговор
    da go duhat
  • 10 Куре в руку

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "куку руку ку":

    Израелците купуват земи в България за да заселят по тях палестинците, дето толкова много ги обичате! Да са честити новите българи в оредяваща България!
  • 11 Адолф Хитлер

    7 7 Отговор
    Аллах Акбар и Хайл Хитлер винаги вървят ръка за ръка! :)
  • 12 Знам знам🙄

    7 6 Отговор
    Ха ха само споменах за израелския геноцид спрямо българите и ме изтриха. Толкова ли е странна темата толкова ли е табу. Има информация по въпроса защо досега никой не я публикува. Защо се премълчава. Кажете къде другаде турците са получавали пари за човешка глава освен между Дунав и Балкана. Кой дава тези пари. Защо дава тези пари.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Borislav Popov

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Жоро":

    Млък уе пееераз!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.