Отидете към основна версия

9 177 30

Убийството, което разтресе Румъния (СНИМКИ)

  • румъния-
  • убийство-
  • момиче-
  • полиция-
  • недоволство

Ужасяващ провал на румънската полиция

Снимка: Facebook

Многохиляден протест се проведе в Букурещ след убийството на момиче в южната част на страната, съобщи "Ройтерс". Хората са гневни на неадекватната реакция на властите по случая с отвлечено, изнасилено и убито 15-годишно момиче.

Според тях органите на реда са се забавили фатално след подадени от жертвата 3 сигнала, че е държана против волята ѝ. Александра изчезва в сряда, след като тръгва на автостоп от своето село за град Каракал. В четвъртък тя се обажда три пъти на телефон 112 и казва, че е отвлечена и изнасилена от някакъв мъж. Къщата на мъжа е открита 19 часа по-късно.

Полицаи чакат три часа ненужна заповед за обиск. В дома са открити човешки останки. Медиите цитират очевидци, че полицаите са открили овъглени останки в имота заедно с парчета от дрехи и части от бижута. Заподозреният за убийството 66-годишен мъж е арестуван. По-късно задържаният признал, че е убил две тийнейджърки. Другата убита - Луиза, е на 18 години.

Пред дома му веднага се събрали стотици разгневени негови съграждани, сред които и родини на жертвата. Полицията едва спасила убиеца от линч, заради което била обвинена, че пази престъпници. Заради скандалния случай новият вътрешен министър Николае Мога уволни директора на националната полиция.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 12 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: