Отидете към основна версия

3 408 14

Заев: Няма да позволя на пед*раст да свали правителството

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • правителство-
  • гейове

Ще се боря до края, заяви македонският премиер

Снимка: БГНЕС/ EPA

Министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев заяви, че няма да позволи на отделни лица да свалят правителството му, като същевременно подчерта, че вярва в задълбоченото и бързо разследване на случая „Рекет“, предава скопската телевизия "Канал 5".

Съгласно думите му, сега не е моментът за предсрочни избори предвид очакванията за получаване на дата за преговори за членство в Европейския съюз, и припомня, че октомври 2020 година е най-подходящият период за избори, предаде агенция "Фокус".

"Вярвам в прозрачните, прецизни и бързи разследвания, особено за такива случаи. Публично отхвърлих всякакви спекулации и споменаване на името ми и стоя изцяло зад него", подчерта македонският премиер. Той добави, че презумпцията за невинност трябва да се спазва независимо дали става въпрос за инкриминирано лице или за някой, който заема високопоставен пост като този на специалния прокурор Катица Янева. Относно спекулациите за участието му в скандала, Заев увери, че е дошъл на власт по волята на гражданите, борейки се за свобода, демокрация, върховенство на закона и нормална държава, и ще продължи да се бори за тези ценности.

"Аз съм борец и ще продължа да се боря за тези ценности докрай, стига гражданите да ми дадат позиция. Със сигурност няма да позволя на няколко престъпници, суетен журналист и - да ме извинява ЛГБТ-общността - един пед*раст да свали това правителство. Не. Ще се борим до края, защото всички замесени, разбира се, трябва да поемат отговорност", категоричен бе Заев.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.

Свързани новини

  • Зоран Заев се извини на гейовете

    Премиерът на Северна Македония Зоран Заев се извини на ЛГБТИ общността след изявлението му снощи, че "няма да позволи няколко престъпници, един с ...
    14.08.2019
    1 596
    9
Новини по държави: