Отидете към основна версия

1 757 10

От Facebook подслушвали потребители

  • facebook-
  • социална мрежа-
  • потребители

Разкрития за приложение на социалната мрежа

Снимка: БГНЕС/EPA

Компанията Facebook е използвала трети страни, които да правят преглед и преписване на аудиоклипове на свои потребители, съобщи Блумбърг.

Представители на компанията твърдят, че тя е спряла да използва работници за преглед на аудиоклипове преди повече от седмица. Идеята е била да се провери, дали анонимните разговори са били правилно преписани в приложението Messenger.

От 2015 г. приложението предлага преписване на гласови клипове в текст. Функцията обаче е изключена по подразбиране.

Според компанията само потребители, които са включили функцията, са имали прегледани клипове от трети страни. Според страницата обаче, дори ако един човек от вашия чат да се е съгласил на запис, всяко аудио в разговора би било преведено.

Никъде обаче не се посочва, че хора ще преглеждат разговорите. Facebook обясняват, че функцията използва машинно обучение и че колкото повече се използва, толкова по-добре работи.

Компанията наскоро сключи споразумение с Федералната комисия за търговия в САЩ след проучване на нейните практики за поверителност. Изпълнителният директор Марк Зукърбърг лично се ангажира с опазването на поверителността на информацията на потребителите.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини