Last news in Fakti

14 Август, 2019 10:04 1 750 10

От Facebook подслушвали потребители

  • facebook-
  • социална мрежа-
  • потребители

Разкрития за приложение на социалната мрежа

От Facebook подслушвали потребители - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Компанията Facebook е използвала трети страни, които да правят преглед и преписване на аудиоклипове на свои потребители, съобщи Блумбърг.

Представители на компанията твърдят, че тя е спряла да използва работници за преглед на аудиоклипове преди повече от седмица. Идеята е била да се провери, дали анонимните разговори са били правилно преписани в приложението Messenger.

От 2015 г. приложението предлага преписване на гласови клипове в текст. Функцията обаче е изключена по подразбиране.

Според компанията само потребители, които са включили функцията, са имали прегледани клипове от трети страни. Според страницата обаче, дори ако един човек от вашия чат да се е съгласил на запис, всяко аудио в разговора би било преведено.

Никъде обаче не се посочва, че хора ще преглеждат разговорите. Facebook обясняват, че функцията използва машинно обучение и че колкото повече се използва, толкова по-добре работи.

Компанията наскоро сключи споразумение с Федералната комисия за търговия в САЩ след проучване на нейните практики за поверителност. Изпълнителният директор Марк Зукърбърг лично се ангажира с опазването на поверителността на информацията на потребителите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коментар📝

    11 1 Отговор
    ВЯРНО ЛИ.АУУУУУУ НЕ ГИ Е СРАМ.ТЕ НЕ ЗНАЯТ ЛИ ЧЕ ПОДСЛУШВАНЕТО Е ГРОЗНО НЕЩО.НЯМАТ ЕЛЕМЕНТАРНО ВЪЗПИТАНИЕ
  • 2 mom4eto

    15 1 Отговор
    Как мислите ДАНС-ажията хваща педофиля хЯхЯхЯ :D
  • 3 Кол ю

    13 0 Отговор
    А,добър ден.
  • 4 новите роби

    17 0 Отговор
    Хората доброволно се подложиха на виртуално робство от социалки, гугъли, мугъли и скоро, ще усетят камшика ! Не е далеч времето, когато който не слушка или не е удобен, ще му дърпат шалтера пардон, ще му изключват чипа !
  • 5 1234

    8 0 Отговор
    Гдпр? Нещо санкции? Йок.... Но ако ти изнесеш данни от твоята работа и се разбере, съд и глоби.. Съвет, дефакто не ви е нужнен нито фейса, инстаграм или други където целоя ви живот е на показ. Хората комуникираха и преди тях
  • 6 Факт

    14 1 Отговор
    Настоявам за забрана на факебоок
  • 7 Министърът

    11 1 Отговор
    Зомбита събодете се ! Живота и света не е в социалните пропагандни мрежи!!!!!
  • 8 ТРОПЧО

    3 0 Отговор
    ДОБЪР ДЕН ТЕ ТЕЗИ САИТОВЕ И ПРИЛОЖЕНИЯ РАБОТЯТ ЗА ТОВА ЗА ЧЕНГЕТАТА ЗА ТОВА С ОБИКНОВЕННИТЕ ТЕЛЕФОНЧЕТА И ПРОБЛЕМИ НЯМА И ПО ЧЕСТО СМЕНЯИТЕ СИМ КАРТИТЕ НА ТЕЛЕФОНА
  • 9 Кой68

    2 0 Отговор
    Кажете нещо ново и вълнуващо от сорта че ЦРУ,ФБР не ни подслушват?Може и КГБ,всички МИ-1,2,3,4,5 6.......То Фейса е сбъдната мечта за службите......
  • 10 Фахри пирона

    1 0 Отговор
    А аз си пуснах видео на пениса как изкарва 20 лв.