Отидете към основна версия

1 588 9

Зоран Заев се извини на гейовете

  • северна македония-
  • извинение-
  • зоран заев-
  • гейове

Ще се боря за техните права, заяви премиерът

Снимка: БГНЕС/ EPA

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев се извини на ЛГБТИ общността след изявлението му снощи, че "няма да позволи няколко престъпници, един суетен журналист и пед*раст да свалят правителството", съобщават македонските медии. Заев каза това снощи, коментирайки разтърсващата страната афера "Рекет".

По-късно премиерът написа в Туитър, че ЛГБТИ общността има неговото голямо уважение. "Използвах думата пед*раст, за да опиша характерна особеност, а не да означа сексуално определение. Извинявам се на ЛГБТИ хората. Ще се боря за техните права, както и досега", написа Заев в Туитър.

"Не се съмнявам, че журналистическите организации и Съветът за етика ще реагират на непремереното изявление на премиера Заев и ще застанат в защита на колегата Бранко Героски. Сигурна съм, че няма да го оставят сам в тази ситуация, защото това не е само нападение срещу Героски, а е нападение срещу журналистиката и журналистите", пише журналистката Тамара Чаушидис, цитирана от сайта Опсервер.мк.

В първото си обръщение към медиите след разкриването на аферата "Рекет" Заев каза снощи, че спекулациите стигат дотам някой да се опитва да намеси и него и напомни, че е дошъл на власт благодарение на гласа на народа, борейки се за свобода, демокрация, правова държава и нормална страна, съобщават местните медии.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: