Отидете към основна версия

3 409 7

Boeing отново навлезе в зоната на здрача (ВИДЕО)

  • boeing-
  • боинг-
  • 777x-
  • 737max

Самолетостроителят забавя доставката на версията на 777Х за свръхдълги полети 

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Boeing отлага пускането на версията на широкофюзелажния модел 777X за свръхдълги полети, съобщи самолетостроителят, който все още преодолява последиците от кризата със самолета си 737MAX и проблемите с двигателя на 777X, предаде Ройтерс.

Това ново отлагане се случва на фона на продължаващото вече шест месеца спиране на полетите на 737МAX.

Освен това най-големият самолетостроител в света се сблъсква със забавяния на доставките на 777X, свързани с проблеми в двигателя, заради които първият полет на 777-9 е отложен за 2020 година.

737МAX бе най-бързо продаващият се модел на Boeing благодарение на двигателите с икономичен разход на гориво и възможностите на машините да изминават по-големи разстояния. Полетите с него обаче бяха спрени в целия свят през март след две катастрофи за пет месеца, отнели живота на общо 346 души.

Забавянето на по-бавно продавания 777-8 ще попречи на Boeing да достави самолета навреме за плановете на австралийската авиокомпания "Куонтас" да извършва полети без спиране между Сидни и Лондон с продължителност 21 часа.

"Куонтас" се надяваше да получи първите доставки на самолетите през 2022 година и да започне да изпълнява най-дългия граждански полет в света през 2023 година.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.

Свързани новини