15 Август, 2019 10:48 3 396 7

Boeing отново навлезе в зоната на здрача (ВИДЕО)

  • boeing-
  • боинг-
  • 777x-
  • 737max

Самолетостроителят забавя доставката на версията на 777Х за свръхдълги полети 

Boeing отново навлезе в зоната на здрача (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Boeing отлага пускането на версията на широкофюзелажния модел 777X за свръхдълги полети, съобщи самолетостроителят, който все още преодолява последиците от кризата със самолета си 737MAX и проблемите с двигателя на 777X, предаде Ройтерс.

Това ново отлагане се случва на фона на продължаващото вече шест месеца спиране на полетите на 737МAX.

Освен това най-големият самолетостроител в света се сблъсква със забавяния на доставките на 777X, свързани с проблеми в двигателя, заради които първият полет на 777-9 е отложен за 2020 година.

737МAX бе най-бързо продаващият се модел на Boeing благодарение на двигателите с икономичен разход на гориво и възможностите на машините да изминават по-големи разстояния. Полетите с него обаче бяха спрени в целия свят през март след две катастрофи за пет месеца, отнели живота на общо 346 души.

Забавянето на по-бавно продавания 777-8 ще попречи на Boeing да достави самолета навреме за плановете на австралийската авиокомпания "Куонтас" да извършва полети без спиране между Сидни и Лондон с продължителност 21 часа.

"Куонтас" се надяваше да получи първите доставки на самолетите през 2022 година и да започне да изпълнява най-дългия граждански полет в света през 2023 година.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жжжжжжжж

    12 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Boeing отново навлезе в зоната на здрача...............че те от години не са излизали от здрача.Ако не е партньорският натиск на САЩ към "съюзниците" им-няма да има кой да ги купи тези таралясници.
  • 2 посран козяк

    8 3 Отговор
    Искам тема за руски самолети!

    Коментиран от #4

  • 3 нервен ( разбивача на тролове )

    2 5 Отговор
    Големите играчи са Еърбъс и Боинг това е ясно ...обаче някак си от самолетите с който съм пътувал Боинг-ите като че ги харесвам повече ... седалките ли са малко по-големи или разстоянието за краката ли е по-голямо не знам но е с една идея по-удобно ...това са мойте впечатления като краен потребител

    Коментиран от #5

  • 4 Бачо Киро

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "посран козяк":

    И аз се чудя на тая фейк новина, не може не-руски самолети да имат проблеми. Това е заговор!
  • 5 Бачо Киро

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Всъщност е обратното - Еърбъс са с по-широки седалки. Има изключения, но са малко. https://www.lonelyplanet.com/news/2018/06/16/planes-comfortable-others-john-walton/
  • 6 Австралиец

    9 1 Отговор
    Няма такава авиокомпания "Куонтас". Пише се Qantas и се произнася "Кантас".
  • 7 Сюнетчи Ага

    0 0 Отговор
    От Боинг единствения доказал се самолет е Джъмбо джета - 747, пътническия 747-400 с когото съм летял няколко пъти беше достигнал "ground speed" от 1180 км/ч. 737 е сандък и кош отвсякъде използван само от най-долнопробните авиолинии като РаянЕър... И като казах РаянЕър, тия уроди са поръчали над 130 737-Мах8, на които са поръчали да им сменят името на 737-8200 когато им ги доставят, успех в летенето ;)