Отидете към основна версия

2 246 13

Тайван разширява търговските връзки със САЩ

  • тайван-
  • сащ-
  • търговия-
  • обмен-
  • сътрудничество-
  • инициатива

Президентът на Република Китай Цай Ин Уен заяви, че Тайван е ангажиран да започне преговори със САЩ за двустранно търговско споразумение и разширяване на обмена във всички сектори.

„Тайван и САЩ се радват на все по-тясно индустриално сътрудничество. Доказателство за това е процесът по създаване на центрове за иновации и научноизследователска и развойна дейност в Тайван, подпомаган от компании като Cisco Systems Inc. и Google LLC“, заяви Цай.

Президентът на Тайван направи своето изявление по време на прием на делегация, водена от Майкъл Р. Сплинтер, председател на Американо-тайванския Съвет по бизнес въпроси.

Според Цай, близо 20-процентното увеличение на износа на Тайван за САЩ през първата половина на годината подкрепя твърдението,че двете страни се радват на отлично сътрудничество. Най-голям ръст се забелязва в областта на информационните и комуникационните технологии.

В светлината на променящите се условия на международната търговия, Цай каза, че правителството насърчава тайванските предприятия, опериращи в чужбина, да преместят производството си у дома или да увеличат инвестициите в САЩ или целевите страни на правителствената инициатива „New Southbound policy”.

Като важна част от националната стратегия за развитие, тази инициатива се стреми да подобри връзките на Тайван с общо 18 държави от Югоизточна Азия, Южна Азия, Австралия и Нова Зеландия в области като селското стопанство, бизнеса, образованието, туризма и търговията.

Президентът на Република Китай изрази своята увереност, че двете страни ще продължават и занапред да работят усилено по укрепването на търговските си отношения.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини