18 Август, 2019 23:13 2 227 13

Тайван разширява търговските връзки със САЩ

  • тайван-
  • сащ-
  • търговия-
  • обмен-
  • сътрудничество-
  • инициатива

Президентът на Република Китай Цай Ин Уен заяви, че Тайван е ангажиран да започне преговори със САЩ за двустранно търговско споразумение и разширяване на обмена във всички сектори.

„Тайван и САЩ се радват на все по-тясно индустриално сътрудничество. Доказателство за това е процесът по създаване на центрове за иновации и научноизследователска и развойна дейност в Тайван, подпомаган от компании като Cisco Systems Inc. и Google LLC“, заяви Цай.

Президентът на Тайван направи своето изявление по време на прием на делегация, водена от Майкъл Р. Сплинтер, председател на Американо-тайванския Съвет по бизнес въпроси.

Според Цай, близо 20-процентното увеличение на износа на Тайван за САЩ през първата половина на годината подкрепя твърдението,че двете страни се радват на отлично сътрудничество. Най-голям ръст се забелязва в областта на информационните и комуникационните технологии.

В светлината на променящите се условия на международната търговия, Цай каза, че правителството насърчава тайванските предприятия, опериращи в чужбина, да преместят производството си у дома или да увеличат инвестициите в САЩ или целевите страни на правителствената инициатива „New Southbound policy”.

Като важна част от националната стратегия за развитие, тази инициатива се стреми да подобри връзките на Тайван с общо 18 държави от Югоизточна Азия, Южна Азия, Австралия и Нова Зеландия в области като селското стопанство, бизнеса, образованието, туризма и търговията.

Президентът на Република Китай изрази своята увереност, че двете страни ще продължават и занапред да работят усилено по укрепването на търговските си отношения.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Презвитер Козма

    5 10 Отговор
    И нека жалното квичене на болшевиките българомразци започне сега!

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Само питам

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "Презвитер Козма":

    Само великата Россия може да доставя беданалогови матрьошки -никой друг !!!

    Слава на Удмуртия !!!
  • 3 Уди Кълвача

    5 7 Отговор
    Тайванските ментета ще бъдат добре посрещнати в менте държава като Краваристан!
  • 4 русия е джудже

    5 6 Отговор
    20 милионен Тайван има по-голяма икономика от икономическото джудже Русляма.Жалка картинка са руските рязани джуджета

    Коментиран от #6

  • 5 Някой

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Презвитер Козма":

    Много си прост!
  • 6 Шаолина

    7 4 Отговор

    До коментар #4 от "русия е джудже":

    Нали видя как Хонконг си отиде на мястото към Китай скоро и Тайван ще направят същото закони на физиката какво да се прави!

    Коментиран от #7, #8

  • 7 русия е джудже

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Шаолина":

    Не ми пука Тайван къде ще ходи и какво ще прави.Става въпрос ,че Русляма какво голямо икономическо джудже е
  • 8 Презвитер Козма

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Шаолина":

    И на кое точно място си отиде защото вчера имаше рекорден протест в Хонг Конг от 1.7 милиона хора, които ясно декларираха че не искат комунистически Китай да им се бърка в управлението.

    Коментиран от #9

  • 9 SS14

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Презвитер Козма":

    Между другото в Китай няма нишо комунистическо от много време насам. Комунизъм има само на думи. Там си е чист капитализъм. Ако бяха комунисти нямаше да имат никакво развитие. Щяха да приличат на Северна Кирея или Куба.

    Коментиран от #10

  • 10 Презвитер Козма

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "SS14":

    Развиват бизнес наистина добре, но върхушката е комунистическа шайка, която отчаяно се опитва да се закрепи на власт, главно със жестоки репресии, насилие и дезинформация. Да не говорим че де що китаец открадне пари или ги вземе от подкупи, гледа да ги изнесе на запад и да емигрира там.

    Коментиран от #12

  • 11 Toto

    4 2 Отговор
    Такава страна, Тайван, или по актуалното звучене Република Китай не съшествува според България, ние не сме ги признали, както и ЦЕЛИЯТ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ, Русия също не ги е признала, Както апропо ООН, че дори и САЩ! Мисля, единствено са признати от Ватикана, Сао томи и принсипи, Гватемала, Кофермания и тн незнайни държавици...реално, това там е част от Китай, според цивилизованият свят: Точка.
  • 12 Димитър Талев

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Презвитер Козма":

    В България,комунистите са повече от Русия и Китай-взети заедно....."И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...".
  • 13 Знам знам🙄

    2 1 Отговор
    Абе прооуснахте най важния сектор. 5млрд. за търговия и 26млрд.за въоръжение. Ахаааа ето кой ще праи зеле у турските бидони ф35. Ха ха ха хааа. САЩ отдавна изнасят ударно само оръжие и дрога. Ама нещо напоследък удрят греда и у двете сфери. Затва предава Афганистан. Хероина излезе от мода. А оръжията им зеха бая да омекват откъм качество и технологии.