Отидете към основна версия

21 921 28

Иран обяви тревога

  • нефт-
  • петрол

Петролният сектор в страната е поставен в максимална степен на тревога заради заплахите от физически нападения и кибератаки

Иранският министър на петрола Биджан Намдар Зангане официално разпореди петролният сектор в страната му да бъде поставен в максимална степен на тревога заради заплахите от физически нападения и кибератаки, предаде АФП.

Зангане публикува послание, в което заявява, че "всички предприятия и инфраструктурни съоръжения на петролната промишленост трябва да бъдат поставени в максимална степен на тревога заради заплахите от физически нападения или от кибератаки", информира Сана, официалната агенция на петролното министерство.

Зангане допълва, че тези предохранителни мерки трябва да бъдат взети, като се имат предвид американските санкции срещу Иран и "тоталната икономическа война", която, според Ислямската република, Вашингтон води срещу нея.

Техеран опроверга на 21 септември информациите в някои медии, според които работата на ирански петролни съоръжения е била нарушена в резултат на кибератака.

Иран е обвиняван от Рияд, Вашингтон, Берлин, Лондон и Париж, че носи отговорността за въздушните нападения, нанесли щети на 14 септември на петролни инфраструктурни обекти в Саудитска Арабия, заради които кралството - най-големият износител на петрол в света - бе принудено да намали силно добива си.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.

Свързани новини

  • Кибератака срещу иранския петрол?

    Иран отрече да е имало кибератака срещу негови петролни инсталации, предаде AFP. "Противно на твърденията на западните медии, направените днес ...
    21.09.2019
    2 206
    3
  • Тръмп готви нов удар по Иран

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в сряда, че е наредил на министъра на финансите Стивън Мнучин да "увеличи значително санкциите" налага ...
    18.09.2019
    3 323
    15