Отидете към основна версия

2 454 2

Земетресение вся паника в Италия

  • италия-
  • земетресение-
  • трус-
  • паника

Жители бързо са напуснали домовете си от страх

Снимка: БГНЕС/ EPA

Земетресение с магнитуд 4,4 по Рихтер бе регистрирано днес сутринта в Тиренско море край южното крайбрежие на Италия, съобщи Националният институт по геофизика и вулканология на Италия.

Трусът е бил регистриран в 06:31 ч. местно време. Земетресението е на 11 километра в морето край бреговете на южния италиански регион Калабрия близо до град Скалеа. Трусът се е усетил силно в града и в редица други населени места в региона.

Земетресението е изплашило много местни жители, които бързо са напуснали домовете си от страх. Според властите на Калабрия, няма жертви и щети. Сеизмичната активност в Южна Италия не спира, предаде БНТ.

На 7 октомври специалистите от института регистрираха земетресение с магнитуд 4,0 в района на Катандзаро в Калабрия. Тогава местните власти разпоредиха евакуация на училищата, защото трусът предизвика голяма тревога сред населението. Точно преди седмица земетресение с магнитуд 3,3 разтърси сицилианската провинция Катания близо до вулкана Етна, който възобнови дейността си на 14 юли.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Стачка блокира транспорта в Италия

    Голяма стачка блокира обществения транспорт в Италия, съобщи ANSA. Протестът започна още в сутрешните часове. Спряно е движението на автобусния тра ...
    25.10.2019
    1 459
    1
Новини по държави: