Отидете към основна версия

2 240 0

Силно земетресение по време на протести

  • земетресение-
  • трус-
  • чили-
  • протести

Няма пострадали хора

Снимка: БГНЕС/ EPA

Силно земетресение разлюля снощи сградите в чилийската столица Сантяго, докато в центъра на града имаше протестна демонстрация срещу лошите социални услуги и икономическо неравенство, предаде AP.

По данни на Геологическия институт на САЩ магнитудът на труса е бил 6,0 по скалата на Рихтер. Епицентърът е на 28 километра югозападно от град Илапел близо до крайбрежието, а огнището на дълбочина 49 километра.

Според базирания във Франция Европейско-средиземноморски сеизмологичен център трусът е бил с магнитуд 6,3, а епицентърът в близост до крайбрежния град Кокимбо в централната част на Чили. Протестите в Чили не спират.

Освен в столицата трусът е бил усетен в много населени места в централната част на Чили. Няма данни за пострадали хора и материални щети. Страната е сред най-сеизмичните държави в света. През 2010 г. земетресение с магнитуд 8,8 и цунами причиниха смъртта на 525 чилийци, а 26 изчезнаха безследно.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • 5.8 по Рихтер удариха Иран

    Най-малко петима души са загинали, а 120 са ранени при земетресението, което разтърси североизточен Иран днес, предадоха световните агенции. Трусът ...
    08.11.2019
    1 507
    6