Отидете към основна версия

2 551 7

Сърбия би трябвало да признае Косово, това е реалността!

  • сергей трифунович-
  • сърбия-
  • косово-
  • албин курти

С отричане не може да се промени нищо, заяви Сергей Трифунович

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на сръбското опозиционно "Движение на свободните граждани" Сергей Трифунович заяви, че Сърбия би трябвало да признае Косово, защото това е реалността и с отричане не може да се промени нищо.

В интервю за седмичника "Време" Трифунович пита: "Зато Сърбия да не признае Косово?" По думите му защо Сърбия да не го направи, ако бъдат изпълнени условията във връзка със завръщането на сърбите и спазването на правата им, решаването на въпроса за имуществото, положението на Църквата, защитата на културното наследство и други жизненоважни теми.

В отговор на въпрос на седмичника защо е единственият опозиционер, който излиза с такова становище, Трифунович отговаря, че "не може да се правим, че всичко е наред и така да решим проблемите".

Той добавя, че сърбите се "колят" около територия, на която според него не искат да живеят нито сърби, нито албанци, и затова смята, че това са истинските въпроси, с които трябва да се занимават официалните представители.

Трифунович прави оценката, че и лидерът на движението Самоопределение Албин Курти, ако стане премиер, няма да бъде по-благосклонен преговарящ от своите предшественици, но с него поне ще може да се разговаря.

"С онези, които убиваха деца и вадеха органите на сърби това не беше възможно", каза Трифунович.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: