Отидете към основна версия

3 284 17

Сърбия: Не сме изнасяли оръжие за Украйна

  • ивица дачич-
  • сърбия-
  • украйна-
  • оръжие-
  • небойша стефанович

Пласираната афера за продажба на оръжие има политически и комерсиални размери, твърдят в Белград

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сърбия не е изнасяла оръжие в Украйна, нито е издавала разрешителни за продажба на оръжие в страни, които са в черния списък, заяви министърът на външните работи на западната ни съседка Ивица Дачич в интервю за телевизия Хепи.

Дачич добави, че пласираната афера за продажба на оръжие има политически и комерсиални размери, а на местната политическа сцена в Сърбия се използва, за да се нападат президентът Александър Вучич, министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович и сръбски министерства.

"С пълна отговорност мога да кажа, че не е имало никакъв износ на оръжие, нито едно разрешение не е издадено за Украйна", заяви Дачич, гостувайки в сутрешната програма на телевизия Хепи.

На твърдението, че аферата за износ на оръжие е пласирана от български сайтове, а междувременно България продала на Саудитска Арабия оръжие на стойност 30 милиона долара, Дачич заяви, че става дума за "специална война", която има политически и търговски фон и която се използва на местната политическа сцена, за да се нападат Александър Вучич, Небойша Стефанович и сръбски министерства.

Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: