Отидете към основна версия

2 082 14

Доналд Тръмп обяви мита за Бразилия и Аржентина

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • бразилия

Според него двете страни обезценяват своята валута

Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп обяви въвеждането на нови мита върху вноса на стомана и алуминий от Аржентина и Бразилия, съобщи Fox News.

Според него Федералният резерв трябва да намали основни лихви, за да отслаби стойността на щатския долар. Той обяви, че двете държави от Латинска Америка правят износа си по-конкурентноспособен на американския.

Това става чрез обезценяването на валутите на двете държави. Тръмп вече на няколко пъти е заявявал, че други държави ползват силния долар, за да правят вноса си по-конкурентноспособен.

„Тези страни обезценяват своите валути и това ощетява нашите фермери. За това и въвеждам мита върху вноса на алуминий и стомана в САЩ от тези държави“, заяви Тръмп.

Преди Бразилия и Аржентина успяваха да убедят Белия дом да не се стига до такива действия. Техни представители все още не са коментирали решението.

Бразилия е третият най-голям вносител на стомана за САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп, накажи ги!

    Сенаторите от Републиканската и Демократическата партия на САЩ Линдзи Греъм и Крис ван Холън призоваха администрацията на Доналд Тръмп да наложи санкц ...
    03.12.2019
    5 773
    28
  • Тръмп: Преговорите с Китай вървят много добре

    Президентът Доналд Тръмп даде оптимистична оценка на първия ден от търговските преговори между САЩ и Китай и потвърди, че ще се срещне в Белия дом с г ...
    11.10.2019
    958
    2
  • Тръмп към Китай: Това е друга тема!

    Американският президент Доналд Тръмп каза, че няма да обвързва дългоочакваната търговска сделка с Китай с открито заявеното си желание Пекин да разсле ...
    04.10.2019
    4 805
    7