Отидете към основна версия

4 780 48

Русия и Беларус ще имат общ парламент

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • русия

Двете страни готвят ново споразумение

Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Беларус Александър Лукашенко се е договорил с руския си колега Владимир Путин за създаването на единен парламент и правителство за двете страни, съобщи РИА Новости.

Това беше обявено от беларуският посланик в Русия Владимир Сямашка. Според него двамата президенти са се споразумели за амбициозни цели.

В това число влизат единен данъчен режим, създаване на общи пазари за нефт и газ, както и общ парламент и правителство. Двете държави ще останат независими, но ще представят делигирани правомощия на по-високо ниво.

В момента се водят разговори за новото споразумение, което трябва да бъде подписано на 7-ми декември. Все пак се посочва, че все още няма разговори за създаването на конфедерация.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.

Свързани новини

  • Беларус: Няма да нахлуваме в други държави с Русия

    Президентът на Беларус Александър Лукашенко отрече твърдения, че Беларус е във военен съюз с Русия за превземане на съседните нации, съобщава "Сп ...
    17.11.2019
    3 615
    17
  • Беларус прегръща ЕС

    Беларус опростява визовия режим със страните – членки на ЕС. Това заявиха от външното министерство на страната, съобщи РИА Новости. Решението ...
    20.09.2019
    2 506
    22
Новини по държави: