Отидете към основна версия

1 966 9

САЩ завършиха изтеглянето от Сирия

  • сащ-
  • марк еспър-
  • сирия

Изтеглени са всички военни от североизточната част на страната

Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ завършиха своето отстъпление от северните части на Сирия. Това заяви американският министър на отбраната Марк Еспър, цитиран от Fox News.

След намаляването на силите в другите части на страната са останали 600 американски военни. По-рано американският президент Доналд Тръмп разпореди изтеглянето на американските военни от региона.

Оттогава те са намалели с 40%. Все пак страната запазва възможността да запазва и придвижва по-малък брой сили в страната, когато е необходимо.

„Ние ще се представяме от 600 военни. При определени ситуации числото може и леко да се повишава. Отново водим разговори със своите партньори. Ако някой от тях осигури 50 военни, ние можем да изтеглим още наши войници“, заяви Еспър.

Тръмп заяви, че оставя военни, за да гарантира сигурността на петрола в кюрдските територии. Еспър заяви, че вече има напредък в разговорите с Турция и че страната ще продължи да бъде партньор.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп праща още бойци в Близкия изток

    Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обмисля да увеличи значително военното присъствие на САЩ в Близкия Изток, за да се противопоста ...
    05.12.2019
    1 622
    3
  • Путин: Русия изпълни своите задачи в Сирия

    Русия изпълни своите цели в Сирия. Това заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от руските медии. Русия е изпълнила целите си, които си е п ...
    15.11.2019
    5 752
    21
  • САЩ запазват 600 войници в Сирия

    САЩ ще запазят около 600 военнослужещи в Сирия. Това заяви шефът на Пентагона Марк Еспър, въпреки желанието на президента Доналд Тръмп да сложи край н ...
    14.11.2019
    1 904
    7