Last news in Fakti

5 Декември, 2019 13:57 1 614 3

Тръмп праща още бойци в Близкия изток

  • сащ-
  • войници-
  • пентагон-
  • доналд тръмп-
  • близък изток

Очаква се президентът на САЩ да вземе решение по въпроса до края на годината

Тръмп праща още бойци в Близкия изток - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп обмисля да увеличи значително военното присъствие на САЩ в Близкия Изток, за да се противопостави на Иран, пише консервативното издание Washington Examiner.

Според информацията на вестника, Вашингтон може да удвои броя на американските военнослужещи в региона, като изпрати 14 хиляди войници, десетки кораби и военна техника. Очаква се президентът да вземе решение по въпроса до края на годината.

Дори Тръмп да не одобри изпращането на сериозно подкрепление, той може да даде зелена светлина за по-малко. Американското издание пише, че сред военните и администрацията във Вашингтон има опасения, че Иран може да осъществи атака срещу интересите на САЩ и те искат да гарантират, че Техеран няма да се реши на нови провокации като увеличат американското военно присъствие.

Съединените щати изпратиха около 14 000 военнослужещи в региона от май след като служители посочиха засилена заплаха от Иран, който се противопоставя и на Америка, и на Израел.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 цвък цвък 400

    4 4 Отговор
    Трoлoвeтe нa руcкaтa прoпaгaндa ca нископлатени чeрни aфрикaнcки мaймуни или кaзaнo пo нaшeнcки cмръдливи гoвeдa oт ceлaтa, a тeзи кoитo им плaщaт ca крaвaри cъc cмръдливи и мързеливи гoвeдa:):)
  • 3 ПЕНКО

    3 1 Отговор
    ОТ КЪДЕ БОЙЦИ БЕ ТРЪМПИ ??? НЯМАШ БОЙЦИ ,А И НАТЮВЦИТЕ НЯМАТ !!! КОЛКО ОТ ЗАДОВОЛЕНИТЕ ВИ - ИЗНУДВАНИ МЛАДЕЖИ Е ГОТОВ ДА" ВОЮВА" И ДА СЕ "БИЕ" ЗА СВОИТЕ---- БОГАТАШИ И ДИМОКРАЦИЯ- ЗА ВЕЧЕ "ГЕПИЛИТЕ ОТ НАРОДНИЯ ТРУД --ЕЖЕДНЕВЕН -НА ПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ СТОЙНОСТТА НА ЖИВОТА /МАЙНАТА ИМ НА ЕВРЕЙСКИТЕ ЕКВИВАЛЕНТИ-ПЕЧАТАНИ ПАРИ / !!!!!