Отидете към основна версия

10 647 72

Турция се хвърли да защитава Русия

  • турция-
  • мевлют чавушоглу-
  • русия

Турското външно министерство недоволно от решенията на американския Конгрес

Снимка: БГНЕС/EPA

Турското външно министерство обяви своята позиция относно новите американски санкции срещу Русия, съобщи РИА Новости.

По-рано американският Сенат одобри ограничения за компании, свързани с енергийните проекти на Русия. Турското външно министерство обяви, че отхвърля подобни позиции.

„Тези инициативи, които са подкрепени от американските народни представители и антируските кръгове в страната са още един признак на неуважение към нашите суверенни решения. Призоваваме Конгресът на САЩ да действа разумно и да заеме конструктивна позиция. Така няма да има негативен ефект върху нашите общи цели. Те бяха потвърдени на най-високо ниво през миналата седмица“, се казва в изявлението на турското външно министерство.

Американските представители обявиха и ограничения за компании, които работят по общия енергиен проект между Турция и Русия. Освен това са предвидени и санкции за турската страна, заради закупуването на руски оръжия, което е в противоречие със западните партньори.

Законът предстои да бъде обсъден от двете камари на американския парламент.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 32 гласа.

Свързани новини

  • Турция с вой срещу САЩ

    Турското външно министерство отхвърли решението на американския Сенат за признание на арменския геноцид, съобщи агенция „Анадола“. Сена ...
    13.12.2019
    10 681
    93
  • Русия и Турция продължават сътрудничеството

    Президентите на Русия и Турция се договориха да продължат своето сътрудничество в енергийната сфера, съобщи ТАСС. Руският държавен глава Владимир П ...
    12.12.2019
    1 695
    19
Новини по държави: