Отидете към основна версия

2 910 22

Тръмп прави Русия велика

  • доналд тръмп-
  • ейми клобучар-
  • русия

Ейми Клобучар с критики към президента

Снимка: БГНЕС/EPA

Доналд Тръмп прави Русия велика. Това заяви кандидатът за президентската номинация на Демократическата партия Ейми Клобучар, цитирана от РЕН ТВ.

Тя говори пред Съвета за международни отношения във Вашингтон. Според нея политиката на американския президент към руското правителство не е правилна.

„Бих искала да чуя, че прегръдките на президента с Владимир Путин правят Америка велика. Само, че така той прави Русия велика.

Не мисля, че един държавен глава трябва да си тръгне от срещата на НАТО, защото някой си е направил шега с него. Президентът трябва да има по-различно поведение“, заяви Клобучар.

Тя заяви, че ако стане президент, ще възстанови международните договори, от които сегашната американска администрация се оттегли. Според нея американската държава трябва да си върне имиджа в световен план.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 13 гласа.

Свързани новини

  • Игра на хаос в Конгреса на САЩ

    Председателят на правната комисия към Камарата на представителите в САЩ обяви, че измества гласуването срещу американския президент Доналд Тръмп за дн ...
    13.12.2019
    1 264
    1
  • Тръмп не е решил дали да посети Русия

    Американският президент Доналд Тръмп все още не е взел решение дали да посети Русия. Това обяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от ТАСС ...
    11.12.2019
    1 352
    17
  • Тръмп предупреди Русия да не се меси в изборите

    Американският президент Доналд Тръмп предупреди Русия да не се намесва на предстоящите през 2020 година президентски избори в САЩ, предадоха световнит ...
    11.12.2019
    1 260
    34