Отидете към основна версия

1 180 9

Аржентинските депутати замразиха заплатите си заради кризата

  • депутати-
  • аржентина-
  • замразяване-
  • заплати

Въвеждат 30-процентен данък върху редица операции с чуждестранна валута

Снимка: shutterstock

Аржентинските депутати решиха да замразят своите заплати и надбавки за половин година заради сложното финансово-икономическо положение в страната, съобщи председателят на Камарата на депутатите Серхио Маса, предаде БГНЕС.

„Извънредното положение изисква действия във всички сектори. Затова решихме да замразим за 180 дни заплатите и надбавките на законодателите и политиците в Камарата на депутатите и на сенаторите на Аржентина”, написа той в Twitter.

Страната преживява сериозна икономическа криза. Властите разработиха закон, който ще позволи да се установи социална справедливост в страната, тоест да се постигне задачата, поставена от новоизбрания президент Алберто Фернандес. По-специално ще бъде въведен 30-процентен данък върху редица операции с чуждестранна валута.

Сред другите мерки са преразглеждане на пенсионната система след половин година, а за декември и януари пенсионерите трябва да получат добавки към пенсиите си. С половин година се удължава замразяването на цените на основни стоки, след това също могат да бъдат преразгледани.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Големи протести в Аржентина

    Мащабни протести се състояха в Аржентина, съобщи ТАСС. Представители на всякакви политически групи присъстваха на демонстрациите. Такива имаше в ня ...
    31.05.2020
    2 450
    3
  • Аржентина е изправена пред фалит

    Аржентина съобщи, че не е изплатила 500 млн. долара по обслужването на дълга си, предаде AP. Пропускането на плащането поставя началото на 30-дневен с ...
    23.04.2020
    5 015
    12
Новини по държави: