Отидете към основна версия

49 459 157

Иран: Смъртта на Тръмп ще е само началото (СНИМКИ)

  • иран-
  • сащ-
  • ал кудс

Огромната цел на Техеран е да изгони Америка от региона на Близкия изток

Снимки: БГНЕС/ЕРА

Командващият аерокосмическите войски на ислямска република Иран бригаден генерал Амир Али Хаджизаде са закле да отмъсти за ликвидирания от американците командващ елитните Бригади "Ал Кудс" на Корпуса на стражите на ислямската революция ген. Касем Сюлеймани, съобщават израелски медии.

"Отмъщението за шахида Солеймани няма да бъде прекратено даже със смъртта на Тръмп. Единственото, което е достойно за кръвта на шахида Сюлеймани - това е пълното унищожаване на Америка в региона", заяви Хаджизаде по време на погребението на ген. Сюлеймани в Техеран.

Начело на церемонията по прощаването с ген. Сюлеймани застана върховният духовен лидер на ислямската революция аятолах Али Хаменей.

Погребението бе предавано пряко по иранската държавна телевизия. От кадрите се вижда, че аятолахът не успява да сдържи сълзите си.

От своя страна приемникът на командващия "Ал Кудс" - Исмаил Гани, се закле да отмъсти за своя предшественик.

Изявлението си той направи в интервю в за иранската държавна телевизия, съобщава The Times of Israel.

"Всемогъщият Аллах обеща да отмъсти, а Аллах е главният отмъстител. Разбира се, ще предприемем мерки. Обещаваме да продължим мъченическия път на Сюлеймани също така уверено, както и преди, с Божията помощ", заяви той пред журналистите.

По думите на Гани, последователите на Сюлеймани се стремят да "изгонят Америка от региона на Близкия изток".

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 115 гласа.

Свързани новини