Отидете към основна версия

3 293 25

Създайте съюз между ЕС, Турция и Русия

  • ес-
  • никола саркози-
  • русия

Никола Саркози с ново предложение

Снимка: БГНЕС/EPA

Трябва да създадем нова организация, която да се занимава с предизвикателствата на икономиката, в която да членуват ЕС, Турция и Русия. Това заяви бившият френски президент Никола Саркози, цитиран от France 24.

Според него организацията трябва да се занимава с въпросите на сигурността и икономиката. Той заяви, че Русия и ЕС трябва да открият сътрудничество.

„Бих искал да видя нова международна организация. Членовете ще са ЕС, Турция и Русия. Тази организация трябва да решава въпросите на сигурността и икономиката. Това е нова структура, която ще създаде форум, който решава въпросите на Атлантическия океан и Байкал“, заяви Саркози.

Той оспори формата на Съвета за сигурност на ООН, като настоява постоянни членове в него да станат страни като Япония и Индия, както и да има повече място за африкански и латиноамерикански страни.

Саркози призова за нови идеи в новите обстоятелства.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.

Свързани новини

  • Москва е изумителен град

    Москва е изумителен град. Това заяви бившият френски президент Никола Саркози, цитиран от France 24. Френският политик признава, че посещава руския г ...
    17.09.2020
    5 303
    47
  • Никола Саркози неочаквано... порасна (СНИМКИ)

    Сп. "Пари мач" се защити от обвиненията, че е ретуширало снимка на корицата си, на която бившият френски президент Никола Саркози е по-висок ...
    05.07.2019
    5 853
    7
Новини по държави: