Отидете към основна версия

2 667 26

Либия ще губи по $55 млн. дневно заради блокирания петролен износ

  • либия-
  • петрол

Работата на пристанищата беше преустановена със заповед на командира на Либийската национална армия (ЛНА) фелдмаршал Халифа Хафтар

Либийската национална петролна корпорация е обявила ежедневна загуба от 55 милиона долара заради спирането на износа на петрол от пристанищата Ал-Барик, Рас Лануф, Ал-Харик, Зайтуния и Ал-Садр, пише РИА Новости, позовавайки се на официално съобщение от корпорацията.

Мярката ще доведе до загуби от производството на суров петрол в размер на 800 хиляди барела дневно, което е еквивалентът на 55 милиона долара.

Либийската национална петролна корпорация обяви извънредно положение, след като бе блокирана работата на пристанищата със заповед на командира на Либийската национална армия (ЛНА) фелдмаршал Халифа Хафтар. Официалният представител на Либийската национална армия Ахмед Мисмари заяви, че „действията срещу петролните съоръжения се провеждат от либийския народ".

Либийските племена и местните обществени организации в Източна Либия призоваха за затваряне на петролните терминали в знак на протест срещу действията на Правителството на националното съгласие в Триполи, припомня "Фокус".

От своя страна мисията на Организацията на обединените нации за Либия призова страните да не включват петролните находища и съоръжения в зоната на конфронтация, заявявайки, че подобни действия ще се отразят неблагоприятно на икономиката на страната и особено на либийския народ.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини