Last news in Fakti

18 Януари, 2020 19:54 2 659 26

Либия ще губи по $55 млн. дневно заради блокирания петролен износ

  • либия-
  • петрол

Работата на пристанищата беше преустановена със заповед на командира на Либийската национална армия (ЛНА) фелдмаршал Халифа Хафтар

Либия ще губи по $55 млн. дневно заради блокирания петролен износ - 1

Либийската национална петролна корпорация е обявила ежедневна загуба от 55 милиона долара заради спирането на износа на петрол от пристанищата Ал-Барик, Рас Лануф, Ал-Харик, Зайтуния и Ал-Садр, пише РИА Новости, позовавайки се на официално съобщение от корпорацията.

Мярката ще доведе до загуби от производството на суров петрол в размер на 800 хиляди барела дневно, което е еквивалентът на 55 милиона долара.

Либийската национална петролна корпорация обяви извънредно положение, след като бе блокирана работата на пристанищата със заповед на командира на Либийската национална армия (ЛНА) фелдмаршал Халифа Хафтар. Официалният представител на Либийската национална армия Ахмед Мисмари заяви, че „действията срещу петролните съоръжения се провеждат от либийския народ".

Либийските племена и местните обществени организации в Източна Либия призоваха за затваряне на петролните терминали в знак на протест срещу действията на Правителството на националното съгласие в Триполи, припомня "Фокус".

От своя страна мисията на Организацията на обединените нации за Либия призова страните да не включват петролните находища и съоръжения в зоната на конфронтация, заявявайки, че подобни действия ще се отразят неблагоприятно на икономиката на страната и особено на либийския народ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Либиец

    17 1 Отговор
    Чуждестранните джихадистки наемни от турция са останали без пари! 2000 долара на месец им плащаше турският предател Сарадж!
  • 2 Пираня

    7 19 Отговор
    Хафтар да се радва на последните си дни,Агата идва с дебелия боздуган.

    Коментиран от #13

  • 3 мали мали

    6 1 Отговор
    Ако съм на либия спирам петрола за година,на кои не му харесва има втечнен у бидони ,нека се вдига цената а при иран ще стане по лошос
  • 4 Смях

    20 0 Отговор
    А БЪЛГАРИЯ не губи.Защото няма от каде и от какво да губи
  • 5 Ислямски джихадист

    10 3 Отговор
    Не ме интересува къде Сараж може да намери парите. Нека Ердоган да плати. Нека турският народ да не яде лук. Искам да получа договорената заплата!!

    Коментиран от #8

  • 6 Гледач

    12 2 Отговор
    Аре стига с драмите на богатите.Да си гледаме нас си
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Халифа Хафтар

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ислямски джихадист":

    Е нали ти плащам по $2600 на месец? Защо ревеш? В Судан повече ли получаваш?

    Коментиран от #11

  • 9 Хахаха

    8 1 Отговор
    Ами сега ОАЕ ли ще плаща на главорезите?
  • 10 Иван

    9 1 Отговор
    Сатанистите от ООН,които получават эаплатите си от Държавния Еврейски Департамент,намиращ се на 150 мили от ООН.
  • 11 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Халифа Хафтар":

    Сатанинските джихадистки животни не получават повече от $500 на месец.
  • 12 Иван

    3 0 Отговор
    500- килограмовото прасе може да е получавало $2600 на месец.
  • 13 Иван

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пираня":

    Агата може ли да плува или ще преджопа преэ плиткото Средиэемно Море?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Инфо

    7 4 Отговор
    Видеодокументален филм с наемници на Турция, пътуващи до Либия, прави кръга на света. Разкриващото видео показва ислямистки бойци от сирийски произход, наети от турското правителство при полет до Либия. Тяхната мисия е да се бият на страната на Сарадж. Много от тях сякаш разговарят помежду си, докато други се опитват да прикрият лицата си.

    Коментиран от #22

  • 22 Хахаха

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Инфо":

    Видеодокументален филм.....ахахаха, поне се опитай да редактираш малко Гугъл преводача....оп, забравих, не ти стига пипето и за това...а най-вероятно не си и българин, а някой маляка с размекнат от узо мозък
  • 23 Работата е съвсем проста

    4 4 Отговор
    Турските фрегати вече са на рейд в залива и халифът просто не може да изнася либийският петрол както го правеше до сега. Сега като спрат приходите и ония ми ти судански главорези ще го разкъсат защото няма да има с какво да им плати. Хахаха

    Коментиран от #24

  • 24 Пираня

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "Работата е съвсем проста":

    Стига простотии вземете прочетете малко. Американците дават само на НОК да изнася петрол. Е залежите са при Хафтар но централата на НОК е в Триполи. Досега имаше пари за всеки но след като всички пари от дялът за Триполи започнаха да отиват в Турция либийците се ядосаха.

    Коментиран от #25

  • 25 В другата новина ти обясних

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Пираня":

    Как стоят нещата. Да не се повтарям и тук
  • 26 Инфо

    3 0 Отговор
    Италиано-турски дипломатически епизод за публикация на Anadolu. Италианският външен министър отрича новината, че няма да подпише изграждането на газопровода EastMed и изпрати протест до турската агенция. В събота сутринта доклад на турската държавна информационна агенция Anadolu създаде напрежение между Турция и Италия. Според публикацията на Anadolu италианският външен министър Луиджи Ди Майо не вярва в EastMed и затова не го подписа, като разграничи позицията си от Гърция, Кипър и Израел, които подписаха споразумението в началото на 2020 г. в Атина. Реакцията на Италия беше незабавна. Според съобщения в италианската преса, италианското правителство остро протестира срещу Anadolu, принуждавайки турската информационна агенция да "изтегли" неправилната публикация. Министърът на външните работи на Република Кипър Никос Христодулидес се свърза с италианския си колега и получи изрично потвърждение, че това беше невярна публикация. Междувременно фалшивите новини бяха съобщени и на израелските медии и предизвикаха дипломатическа загриженост в Израел. Всичко това се случва, докато преди четири дни египетските власти претърсиха офисите на Anadolu в Кайро и арестуваха журналисти, обвинени в разпространение на фалшиви новини. Турските кореспонденти в египетската столица бяха депортирани.