Отидете към основна версия

5 222 26

Великобритания и Русия няма да се разберат

  • великобритания-
  • русия-
  • борис джонсън-
  • владимир путин-
  • разговори
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Двустранните отношения между Великобритания и Русия няма да се нормализират. Такава е ситуацията поне засега. Това стана ясно при днешната среща между британският премиер Борис Джонсън и руския президент Владимир Путин, които се срещнаха в Берлин в рамките на преговорите за урегулиране на ситуацията в Либия.

„Той (Джонсън) беше ясен, че няма промяна в британската позиция за (случая в) Солсбъри, който представлява безразсъдно използване на химически оръжия и безочлив опит да бъдат убити невинни хора на британска земя. Той заяви, че подобни нападения не бива да се повтарят. Премиерът заяви, че няма да има никаква нормализация в двустранните отношения, докато Русия не престане с дестабилизиращите си действия, които заплашват Обединеното кралство и съюзниците ни и подкопават сигурността на нашите граждани и нашата колективна сигурност", каза говорителка на Борис Джонсън.

Кремъл съобщи, че в Берлин Путин е имал срещи с Борис Джонсън и с Урсула фон дер Лайен, на които са били обсъдени въпроси от двустранните отношения, както и международни проблеми, в това число уреждането на ситуацията в Либия.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: