Отидете към основна версия

31 058 43

Пуснаха скандален запис на Тръмп (ВИДЕО)

  • доналд тръмп-
  • запис-
  • импийчмънт

Президентът искал да се освободи от посланика в Украйна

Снимка: БГНЕС/EPA

Видеоклип, публикуван в събота, улавя президента Доналд Тръмп да казва, че иска да се "освободи" от тогавашния посланик на САЩ в Украйна - Мари Йованович.

Записът, предоставен на PBS NewsHour от адвокат на един от хората, чули оригиналния разговор, се смята, че е от вечеря във Вашингтон от 30 април 2018 г. Това е година по-рано преди реалното уволнение на Йованович.

Джоузеф Бонди, адвокат на Лев Парнас, обясни пред NewsHour, че Парнас, сътрудник на личния адвокат на Тръмп Руди Джулиани, е бил на вечерята с президента и няколко други, когато Тръмп е поискал да уволни Йованович, съобщи news.bg.

На 42-ата минути от видеото Парнас казва: "Най-големият проблем там, мисля, е откъде да започнем, дали трябва да се отървем от посланика. Тя е останала от администрацията на Клинтън. "

Тогава Тръмп пита: Посланикът в Украйна? "

Парнас отговаря: "Да. Тя обикаля наоколо и казва на всички да изчакат, защото ще има импийчмънт, просто изчакайте."

Няколко секунди по-късно Тръмп дори казва: "Отърви се от нея! Разкарайте я утре. Не ме интересува. Разкарайте я утре. Махнете я. ДОБРЕ? Направи го."

Бонди обясни, че Парнас е присъствал на вечерята заедно с Игор Фруман, друг от бизнес партньорите на Джулиани. И Парнас, и Фруман са с повдигнати обвинения по федерални обвинения, включително за нарушаване на законите за финансиране на политически кампании.

Пускането на видеозаписа идва в деня, в който адвокатите на Белия дом започнаха да излагат своите позиции в процеса за импийчмънт на Сената срещу Тръмп. Процесът на импийчмънт до голяма степен е съсредоточен върху действията на президента спрямо Украйна.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 25 гласа.

Свързани новини

  • Нови разкрития за Тръмп

    Американският президент Доналд Тръмп е поискал замразяване на подкрепата за Украйна, докато правителството не му осигури информация срещу политически ...
    27.01.2020
    3 299
    14
  • Америка е разделена за Тръмп

    В последния ден от изложението на обвиненията за импийчмънт срещу Доналд Тръмп демократите представиха доводи за твърденията, че президентът е възпреп ...
    25.01.2020
    2 417
    3
  • В САЩ: Тръмп е заплаха за нацията

    Демократите в американския Конгрес приключиха поредната част от излагането на аргументи за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. В изявленията вниман ...
    24.01.2020
    3 711
    23