Last news in Fakti

25 Януари, 2020 11:49 2 414 3

Америка е разделена за Тръмп

  • импийчмънт-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • американци

52% от американците искат Тръмп да бъде отстранен от длъжност

Америка е разделена за Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В последния ден от изложението на обвиненията за импийчмънт срещу Доналд Тръмп демократите представиха доводи за твърденията, че президентът е възпрепятствал работата на Конгреса. В центъра на процедурата по импийчмънт са обвинения, че Тръмп е използвал поста си, за да окаже натиск на Украйна да разследва политическия му опонент Джо Байдън.

В същото време нови проучвания сочат, че американците са разделени в мненията си относно отстраняването на президента - 52% са „за“ и 45% „против“ по данни на "Вашингтон поуст", предаде БНР. По време на изслушванията се чуха обвинения срещу Тръмп в сплашване на свидетели и липса на прозрачност.

Вал Демингс, един от импийчмънт мениджърите, заяви, че нападките срещу свидетели по време на разследването са част от опита на Тръмп да попречи на разследването, а Зои Лофгрен коментира, че при разследването на Ричърд Никсън по "Уотъргейт" е имало по-голяма степен на прозрачност. Други посочиха, че тази липса на съдействие и съответната обструкция са „безпрецедентни". Главният импийчмънт мениджър Адам Шиф обобщи аргументите на демократите и апелира към патриотизма на сенаторите с думите - „ако някой жертва националния интерес за сметка на собствения си и не е отстранен от поста, демокрацията ни е в риск.“ Шиф също призова сенаторите да отсъдят, като “вземат най-доброто решение в съответствие със съвестта си и конституцията.” Колегата му Джери Надлър описа Тръмп като „диктатор“.

Републиканците се оплакват, че демократите отегчават с повтаряне на материалите от предварителното разследване – нещо, на което демократите отговарят, че фактите са същите, но са представени в нов контекст. Защитата на Тръмп ще започне в 17 часа днес българско време своята пледоария. Адвокатите на президента имат 24 часа в разстояние на три дни, без неделя.

Очакванията са, според "Вашингтон поуст", те да атакуват Джо Байдън и сина му Хънтър, защото за съюзниците на Тръмп президентът е имал правдоподобна причина да поиска разследване от Украйна. Следващият ключов момент е гласуване по въпроса за привличане на нови свидетели. Според ново проучване на "Вашингтон поуст" и Ей Би Си Нюс 66% от американците подкрепят подобна стъпка, а 27% са против. Американците остават разединени за импийчмънт на Тръмп – 52% са „за“ и 45% „против“.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ###

    10 0 Отговор
    Тръмп да обвини демократите, че са подкрепяни от Русия и че Путин е техен главен съветник по импийчмънта.
    Ако предприемат мерки Путин ще назначи Джо Байдън:)
  • 2 rаи

    3 1 Отговор
    :)))
    Демократите се мъчат панически да убедят хората, че Тръмп иска да бъде махнат хаха...Този процес е такъв фарс, че нямам думи! Повечето американци обичат и уважават това, което прави той за тях и това ще си проличи на изборите скоро. Социалистите (начело и с тази медия), се мъчат да му развалят реномето преди изборите, но жалко се провалят и даже карат неутралните да гласуват за него през ноември. Жалка картинка. Пелоси, Шифт, Надлър и Шумер просто унищожават демократична партия.

    Коментиран от #3

  • 3 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "rаи":

    Точно казано! И ако САЩ са разделени, то едната половина е тази, която се труди и произвежда блага, а другата - консумира ( точната дума е паразитира).И сега при управлението на Тръмп на мнозина от тях им се налага да работят, вместо да хленчат и демонстрират за "права". Тръмп каза- безработицата е само 3,5%. Работа ИМА за всички в трудоспособна възраст и физически здрави. Той просто ще приложи думите на Апостол Павел "Ако не иска някой да работи - той не трябва да яде" ( Второ послание до Солунците 3:10). Както се вижда и "вожда" Г. Димитров е чел..., но как е разбрал?