Отидете към основна версия

3 028 11

Българин с невероятно геройство в Атлантическия океан

  • българин-
  • ферибот-
  • атлантически океан

Варненец спаси паднал зад борда мъж

Снимка: Shutterstock

Варненецът Едуард Тавитян се хвърли в ледените води на Атлантическия океан, за да спаси човек паднал зад борда на ферибот. Историята се разиграва през октомври миналата година около бреговете на канадския град Халифакс. А местна телевизия излъчва репортаж за случката.

Екипът на ферибота е преминал през тренировъчна програма, но за първи път се случва да използва знанията си практически. Капитанът нарежда да бъде извършена сложна маневра, която да приближи огромната машина до човека, но без да го нарани. Инженер Едуард Тавитян осъзнава, че са необходими по-спешни мерки, за да бъде спасен мъжът.

"Видях как започва да потъва. Нямахме време и скочих. Скочих, за да помогна", споделя българинът.

Усилията на екипажа се увенчават с успех и 30-годишният мъж е изваден от ледените води, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Има адреналин, който се покачва в такъв момент. Всичко, за което мислим, е да извадим този човек от водата възможно най-скоро, защото хипотермията може много бързо да го застигне", казва капитанът на кораба.

За своето дело екипажът е получил благодарствени писма и сертификат от канадската провинция Нова Скотия. А директорът на пристанищeто е категоричен - не би могъл да бъде по-горд от начина, по който са действали.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 16 гласа.

Свързани новини