Отидете към основна версия

2 194 10

Лондон въвежда бързо обучение за лекари

  • великобритания-
  • лондон-
  • брекзит-
  • лекар

Мерките трябва да решат проблема с недостига на 11 500 специалисти в общественото здравеопазване

Снимка: Shutterstock

Великобритания планира да въведе бърза писта за обучение на лекари след Брекзит, за да се справи с недостига на 11 500 специалисти в общественото здравеопазване. След като отпаднат изискванията на ЕС за обучение на медицински персонал, ще бъде разрешено на медсестри, парамедици и фармацевти да се квалифицират за доктори само за три години вместо необходимите 5 или 6 г. следване в момента, разкриват британски медии.

От съсловните лекарски организации обаче смятат, че това може сериозно да влоши качеството на лечение и от това да страдат отново болните, тъй като обикновено за лекарска специалност се учи между 6 и 11 години. Анализи показаха, че в някои райони се чака с месеци за преглед при специалист, тъй като почти всяка десета позиция за такъв е вакантна. Много от лекарите намалиха работните си часове, за да избегнат допълнително пенсионно облагане, въведено през 2016 г.

Вчера британското правителство имаше изнесено заседание в Съндърланд, тъй като градът първи обяви, че е гласувал за Брекзит през 2016 г. Час преди Великобритания да напусне официално ЕС в полунощ, беше пуснато специално обръщение на премиера Борис Джонсън към нацията, в което той уверява, че това не е край, а ново начало и ера за страната.

Кабинетът обаче се въздържа да организира масови тържества заради съществуващото все още разделение сред англичаните по въпроса.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: