Отидете към основна версия

3 974 23

Гордея се с това, че България е в ЕС

  • джефри ван орден-
  • експерт-
  • ес

Джефри ван Орден се радва за страната

Снимка: БГНЕС

Едно от решенията, с които се гордея, е приемането на България в ЕС."

Така дългогодишният британски евродепутат, който беше докладчик на ЕП за България преди присъединяването ѝ , отговори на въпрос на водещата Милена Милотинова за предаването „Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR в интервю в последния ден на парламентарния си мандат в ЕП.

С излизането на Великобритания от ЕС британските евродепутати също напуснаха Европейския парламент.

Европарламентаристът, минал през 5 последователни избора за евродепутат, коментира и въпроса има ли проблеми след Brexit със статута на гражданите а ЕС, в това число и българските граждани, които живеят на острова.

"Европейските граждани, в това число и българските, винаги са били добре дошли във Великобритания и продължават да са добре дошли", казва Джефри ван Орден.

"Има 3 милиона от други европейски страни на острова, които искат да останат във Великобритания. Въведохме процедура и мисля, че два мимиона и половина вече кандидатстваха по схемата , от тях само на неколцина е отказано по причини от криминален характер. Останалите се разделят на принципа имат ли статута на уседналост", допълни той.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.

Свързани новини

  • Еврозоната достигна своя връх

    Икономиката на еврозоната достигна най-високите си нива през последните 12 години, което е върхово развитие. Това заяви директорът на Европейската цен ...
    06.02.2020
    2 300
    13
  • ЕС обяви промените за разширяване

    Европейската комисия представи дългоочакваните предложения за промени в процеса по разширяването, съобщи France 24. Това беше обявено от еврокомиса ...
    05.02.2020
    3 378
    10