Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 20:50 3 374 10

ЕС обяви промените за разширяване

  • ес-
  • оливе верхеи-
  • западни балкани

Те бяха обявени от Оливер Верхеи

ЕС обяви промените за разширяване - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейската комисия представи дългоочакваните предложения за промени в процеса по разширяването, съобщи France 24.

Това беше обявено от еврокомисарят по разширяването Оливер Вархеи. Основен приоритет си остава разширяването в посока Западните Балкани.

Идеята е преговорите да са по-надеждни и динамични. Разширяването може да бъде ускорено.

Новата методология обаче предполага и забавяне при определени обстоятелства. Очаква се план за икономическото развитие на Западните Балкани, който ще бъде представен на срещата на върха в Загреб.

Новите правила няма да се отнасят за Черна гора и Сърбия. Най-важното условие си остава върховенството на закона.

Европейската комисия ще търси по-засилен политически ангажимент при разширяването, както и засилване на диалога чрез редовни срещи на върха на ЕС. Франция приветства предложенията.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йосарян

    16 7 Отговор
    След брекзит, разширението на Разпад е велика идея!
  • 2 ЕСъюз

    16 5 Отговор
    Не ни трябват повече корумпирани държавици като Боколандия.
  • 3 Бойко Боклука

    14 5 Отговор
    Ще внеса боклуци и от там, печеля добре, само за себе!
  • 4 ES E KAPAN SA OGRABVANE NA

    3 2 Отговор
    EU....ES E KAPAN SA OGRABVANE.......4RES SANKKZII
  • 5 Гошо

    2 2 Отговор
    А с какво ще го платят ,това разширение на "европеиския дом"
  • 6 БАШ БОЙКО

    11 3 Отговор
    Най гладната държава в Европа е България.Хърватите Сърбите Албанците Косово Босна и Македония и те са по добре от нас.Дори Беларус се готви да ни покаже томаховката си Иначе отдавна сме в Увросъюза заедно с Румъния обаче мамалигарите пуснаха ляв мигач и сега им дишаме пръднята отзат.Въобще всички балкански държави си изпускат газта а ние отзад дишаме ли дишаме.Поне китайците да ни пратят малко маски за миризмите че уж се пазим от коронавируса
  • 7 Гошо

    4 1 Отговор
    А с какво ще го платят ,това разширение на "европеиския дом"
  • 8 Гост

    2 0 Отговор
    Колко динамични ще са процесите за разширяване, след като от години им обещават само, че заслужават да са в ЕС и да чакат послушно в чакалнята? Сърбия я гонят защото не признава Косово, а Черна гора защо? Та те са най-големите подлизурковци на Америка, дори обявиха санкции на Русия. А за Македония, Босна и Албания има шанс след десетина, двадесет години.
  • 9 Боби

    7 1 Отговор
    Северозападна България като е у ЕС вече повече от 10 години, та кво??? Едно ГОЛЕМО НИЩО!!! Разруха, мизерия, обезлюдяване... Дреме му на Бойко, ше оправя Западните Балкани!!! Г.А.Д
  • 10 Тодор

    3 1 Отговор
    Демек,ще се запърва дупката от Англия ! С какво ще я заменят Англия-с Косово,Албания и Сев. Македония ! Голям смях !Все едно да си вържеш букаи на краката и да се опитваш да бягаш ! Изтърви питомното-гони дивото !