Отидете към основна версия

7 250 38

Ердоган разкри защо турската армия е в Идлиб

  • идлиб-
  • сирия-
  • турция-
  • армия-
  • реджеп ердоган

Анкара иска да защити местното население

Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че основната цел на страната му в сирийската провинция Идлиб е да спаси населението на провинцията от правителствените сили, предава Анадолската агенция.

Сирийската провинция Идлиб, последният бастион на подкрепяната от Анкара въоръжена опозиция, е обект на атаки от страна на правителствените сили, в които загинаха и 14 турски военнослужещи от началото на февруари. Малко след това Ердоган заяви, че Турция е нанесла ответни удари срещу десетки сирийски цели и ще продължи да го прави, ако наблюдателните постове на Анкара продължават да бъдат атакувани. По-късно стана ясно, че Турция е изпратила допълнителни сили в Идлиб, включително спецчасти и военна техника.

В свое изявление по време на посещението си в Пакистан, Ердоган заяви, че последните стъпки на Турция в Идлиб са продиктувани от желанието на страната му да опази населението на провинцията – около 3,5 млн. души – от правителствените сили. "Целта на това, което правим напоследък в Идлиб, е да предотвратим смъртта на четири милиона угнетени хора, които са заплашени от бомбените атентати на режима ", каза той, цитиран от агенция "Фокус".

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 17 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: