Отидете към основна версия

1 374 4

Зеленски упрекна Тръмп, но го покани в Украйна

  • зеленски-
  • тръмп-
  • корупция-
  • сащ-
  • украйна

Местни избори в Украйна през октомври

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски предлага да се „започне промяна на усещането”, че Украйна е корумпирана държава. Не трябва постоянно да се говори за корупция – „това не е състоятелно”, заяви по време на Конференцията по сигурността в Мюнхен той.

По думите на Зеленски, Украйна има много с какво да се гордее. Коментарът идва по повод по-ранно изказване на американския президент Доналд Тръмп, че страната е „много корумпирана” – третата по корупция в света.

Зеленски допълни, че планира посещение в САЩ и е „готов да покани и кани президента Тръмп в Киев. Аз съм готов да го приема по-бързо, отколкото той мен”, заключи украинският президент. Той допълни, че чувства положителното отношение на САЩ към Украйна. Поддръжката на Щатите е много важна за Киев, отбеляза той и изрази надежда за увеличаване на обема на американската военна помощ.

Зеленски заяви, че е уверен, че за президентският му 5-годишен мандат ще съумее да приключи конфликта в Донбас, което ще е доказателство, че не се кандидатирал напразно за президентския пост.

В Мюнхен Зеленски заяви, че през октомври би искал да проведе местни избори в цяла Украйна. „Би ми се искало и в Крим”, допълни той.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини

  • Украйна скоро няма да си върне Крим

    Украйна трудно ще достигне до връщане на Крим в близко време. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от ТАСС. Идеята за връща ...
    26.02.2020
    4 776
    41
  • Болтън говори за Тръмп

    Бившият съветник по национална сигурност в Белия дом Джон Болтън разкри подробности за своята книга, съобщи Гардиън. Това е първо публично изказван ...
    18.02.2020
    1 244
    3
Новини по държави: