Отидете към основна версия

1 516 8

Бивш турски вицепремиер основава своя партия

  • али бабаджан-
  • турция-
  • партия-
  • реджеп ердоган

Очаква се партията да носи името „Демокрация и напредък“

Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият турски вицепремиер и икономически министър на Али Бабаджан обяви в телевизионно интервю, че новата политическа партия, която той подготвяше от известно време, ще бъде представена в сряда. Пред „Фокс тв“ - Турция той заяви, че днес 90 души учредители ще внесат необходимите документи в турското вътрешно министерство.

Очаква се партията да носи името „Демокрация и напредък“. В периода 2009-2015 г. Али Бабаджан беше вицепремиер в правителствата на Партията на справедливостта и развитието (ПСР), отговарящ за икономиката, предаде БНР.

Получилият образование в САЩ Бабаджан напусна ПСР през лятото на 2019 г. поради „големи различия“ с насоката, в която формацията е поела. Бившият съюзник на президента Реджеп Ердоган бе един от основателите на ПСР, която управлява от 2002 г. През декември други някогашен съюзник на Ердоган – бившият премиер Ахмет Давутоглу, основа Партия на бъдещето в конкуренция с ПСР.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Нов конкурент за върха в Турция

    Нова партия беше обявена в Турция, съобщи РИА Новости. Групата се оглавява от Али Бабаджан. Преди той изпълняваше поста на министър на икономиката. ...
    11.03.2020
    3 531
    28
  • Столтенберг ще се срещне с Ердоган

    Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще се срещне с президента на Турция Реджеп Ердоган, съобщи РИА Новости. Президентът на Турция е на по ...
    09.03.2020
    1 175
    20
Новини по държави: