Отидете към основна версия

76 492 198

Турция с голямо предложение за Русия

  • турция-
  • предложение-
  • русия

Турският президент предлага съвместно управление на петрола в Източна Сирия

Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Турция е предложил съвместно управление на петролните полета в Източна Сирия на руския държавен глава Владимир Путин, съобщи РИА Новости.

Това обяви самият Ердоган пред журналисти. Предложението е било направено по време на преговорите с Путин в Русия.

Според него така контролът над петрол в региона ще бъде отнет от радикалните групи. В момента Путин обмисля предложението.

„Погледнете провинцията Дейр ез Зор и ще видите, че там има петролни полета. Те са под контрола на радикални групи. Америка има свои планове по въпроса.

Аз предложих на президента Путин за предоставяне на финансова подкрепа за създаване на конструкции. Така чрез петрола ще можем да подпомогнем изграждането на Сирия“, заяви Ердоган.

Той заяви, че е готов да отправи такова предложени и към президента на САЩ Доналд Тръмп. Според него САЩ са омекнали по темата за руските противоракетни комплекси и сега очаква отговор за възможност за придобиване на американско въоръжение.

Русия вече се е обявявала срещу експлотирането на петрола в Сирия. Путин и Ердоган се срещнаха през миналата седмица и договориха примирие за Идлиб и региона.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 122 гласа.

Свързани новини

  • Пандемията може да приключи до юни

    Пандемията от коронавируса най-вероятно ще приключи до юни. Това обяви ръководителят на комисията за борба с разпространение на пневмонии Чжун Наншан, ...
    12.03.2020
    25 016
    25
  • Макрон и Меркел преговарят с Ердоган в Турция

    Президентът на Турция обяви, че очаква лидерите на Германия и Франция да пристигнат в Истанбул на преговори, съобщи ТАСС. Посещението ще се проведе ...
    10.03.2020
    5 014
    117
  • Светът гледа към Путин и Ердоган

    Преговорите между руския президент и турския държавен глава започнаха в Москва, съобщи РИА Новости. Срещата ще се проведе лице в лице. Преговорите ...
    05.03.2020
    5 300
    57
Новини по държави: