Отидете към основна версия

2 486 8

Шпионинът, открит мъртъв в Истанбул, се е самоубил

  • джеймс густав едуард льо мезюрие-
  • льо мезюрие-
  • истанбул-
  • турция-
  • разузнавач

При разследването не е установено нищо подозрително

Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият британски агент на разузнаването Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие, който бе открит мъртъв през ноември 2019 година в Истанбул, се е самоубил. Това сочат данните от разследването на смъртта му в Турция, предаде СиЕнЕн-Тюрк.

Този извод полицията прави на базата на извършеното щателно разследване, при което са били изследвани записи от охранителни камери, направени преди смъртта на агента, в момента на падането му и в миговете, след като издъхва. При разследването не е установена подозрителна активност, която да навежда на мисълта за престъпно деяние.

Турската съдебна медицина установи по-рано, че в кръвта на починалия не са открити други вещества, с изключение на сънотворни таблетки, а в тъканните проби няма чужда ДНК.

Бившият британски агент от разузнаването Джеймс Густав бе открит мъртъв в Истанбул на 11 ноември. Той е основател на доброволческата спасителна организация "Белите каски" в Сирия, създадена през 2014 г. Тя е съставена от доброволци, които работят в райони на Сирия, контролирани от бунтовниците. "Белите каски" са обвинявани от сирийския режим и от неговия съюзник Русия, че подкрепят бунтовниците в зоните, в които се намесват.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Асад: Турските спецслужби убиха разузнавача

    Сирийският президент Башар Асад има собствена версия за смъртта на британския топ разузнавач Джеймс Густав Едуард Льо Мезюрие, чието тяло беше открито ...
    14.11.2019
    6 561
    17
  • Топ разузнавачът се е самоубил

    Британският топ разузнавач, чието безжизнено тяло бе открито на улица в Истанбул, е възможно да се е самоубил. Това сочат предварителните данни, а раз ...
    12.11.2019
    10 705
    35
Новини по държави: