Отидете към основна версия

5 661 8

Пускат 10 пъти по-бърз тест за Covid-19

  • covid-19-
  • covid-19 тест-
  • коронавирус

Така може да се намали общия брой инфекции на заразените, което да осигури време на фармацевтичните компании да създадат по-ефикасни средства за лечение

Снимка: Shutterstock

Високо автоматизиран тест за коронавирус, който тества пациентите 10 пъти по-бързо, ще бъде пуснат на пазара. Той е разработен от фармацевтичната компания Roche Holding и вече е одобрен от американските власти, съобщвава Bloomberg.

Американската агенция по храните и лекарствата даде "разрешение за спешна употреба" на теста, който се предлага и в Европа. Той дава възможност да се тестват по 4128 души на ден, а с досега наличните можеха да се проверяват само по 1440.

"Увеличаваме скоростта с коефициент 10", похвали се Томас Шинекер, ръководител на диагностичния отдел на Roche. Тестването е от решаващо значение за предотвратяване на разпространението на коронавируса, тъй като позволява на медиците да идентифицират заразените и да ги поставят под карантина, дори да не показват тежки симптоми на заболяването.

Така може да се намали общия брой инфекции на заразените, което да осигури време на фармацевтичните компании да създадат по-ефикасни средства за лечение и в крайна сметка ваксина срещу смъртоносния вирус. Това е третият тест – и първият, който се предлага в търговската мрежа, който получи спешно одобрение от Агенция по храните и лекарствата на САЩ.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.

Свързани новини