Last news in Fakti

13 Март, 2020 17:46 5 619 8

Пускат 10 пъти по-бърз тест за Covid-19

  • covid-19-
  • covid-19 тест-
  • коронавирус

Така може да се намали общия брой инфекции на заразените, което да осигури време на фармацевтичните компании да създадат по-ефикасни средства за лечение

Пускат 10 пъти по-бърз тест за Covid-19 - 1
Снимка: Shutterstock

Високо автоматизиран тест за коронавирус, който тества пациентите 10 пъти по-бързо, ще бъде пуснат на пазара. Той е разработен от фармацевтичната компания Roche Holding и вече е одобрен от американските власти, съобщвава Bloomberg.

Американската агенция по храните и лекарствата даде "разрешение за спешна употреба" на теста, който се предлага и в Европа. Той дава възможност да се тестват по 4128 души на ден, а с досега наличните можеха да се проверяват само по 1440.

"Увеличаваме скоростта с коефициент 10", похвали се Томас Шинекер, ръководител на диагностичния отдел на Roche. Тестването е от решаващо значение за предотвратяване на разпространението на коронавируса, тъй като позволява на медиците да идентифицират заразените и да ги поставят под карантина, дори да не показват тежки симптоми на заболяването.

Така може да се намали общия брой инфекции на заразените, което да осигури време на фармацевтичните компании да създадат по-ефикасни средства за лечение и в крайна сметка ваксина срещу смъртоносния вирус. Това е третият тест – и първият, който се предлага в търговската мрежа, който получи спешно одобрение от Агенция по храните и лекарствата на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ttt

    17 5 Отговор
    До момента Южна Корея прави по 15 х. теста на ден. Ако ще и по 100 да се увеличи коефициента не можете да ги стигнете.

    Това е да покаже колко можете просто. "Държава" на крадци и мошеници - толкова си може.

    Коментиран от #2, #4, #6

  • 2 Чебурашка

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "ttt":

    Дей.ба и тъпата ти ушанка, хората говорят за бърз тест ръий..ш? Това значи че няма да се чака 24 или 12 часа за да се установи дали човек е болен или не както е сега.
  • 3 салям кассо

    4 0 Отговор
    за някой болести в развитите страни даже продават тестовете по аптеките и всеки може да си купи тест и сам да тестова в къщи
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Америка е години напред

    3 4 Отговор
    И със заразяването, и с обезпаразитяването!
  • 6 Госあ

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ttt":

    Roche е швейцарска. Нема нищо общо с краварите. мавъра, дето ни разправяше, че в Швейцария немало индустрия а само туризъм. Фармацевтичната индустрия в Швейцария е една от най силните.
  • 7 Анабел, кравата на Милка

    2 0 Отговор
    Ех, да можеше да пуснат такъв тест и за лудост...Мечти, мечти
  • 8 Интересно

    1 0 Отговор
    пускат тестове, но не и ваксини ... лоша работа, ...а Баце нали е прятел с чичо Дончо и Херо