Отидете към основна версия

14 035 20

В Сърбия: Президентът извърши преврат

  • сърбия-
  • президент-
  • александър вучич

Опозицията неодоволна от Вучич

Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Сърбия реализира своеобразен преврат в страната. Това се казва в обръщение на сръбското движение „Достатъчно“, съобщи B92.

Спорът е за решението за обявяването на извънредно положение в страната. Припомня се как конституционното право за това е на парламента.

Според движението президентът е иззел правата на парламента, обявявайки извънредно положение. Това показва и непознаване на законите.

От там смятат, че за президента изглежда по-важно да отложи предстоящите избори, вместо да се съобрази с конституцията. Според изявлението по този начин се върви към диктатура в страната.

От движението обявиха, че ще се борят за спазването на конституцията. От там настояват решението да бъде върнато за гласуване в парламента.

Очаква се отговор от страна на президента Александър Вучич. Това трябва да се реши през следващите два дни.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 15 гласа.

Свързани новини

  • Сърбия се защитава и с военните

    Сръбските въоръжени сили ще охраняват болници, пощи, летища, гранични пунктове, автобусни и жп гари. Това стана ясно след като Министърът на отбраната ...
    16.03.2020
    2 874
    18
  • Съседите въведоха извънредно положение

    Президентът на Сърбия Александър Вучич въведе извънредно положение в страната заради коронавируса. „От днес Сърбия води война с невидим противни ...
    15.03.2020
    6 618
    17
  • Отменят предизборните митинги в Сърбия

    Президентът на Сърбия обяви отмяна на предизборните митинги в страната, съобщи B92. Това е втората страна от региона с подобни действия. Сръбската ...
    11.03.2020
    1 027
    0
Новини по държави: