Отидете към основна версия

2 875 18

Сърбия се защитава и с военните

  • сърбия-
  • военни-
  • правителство

Те ще охраняват основни сгради в страната

Снимка: БГНЕС/EPA

Сръбските въоръжени сили ще охраняват болници, пощи, летища, гранични пунктове, автобусни и жп гари. Това стана ясно след като Министърът на отбраната и началникът на щаба издадоха заповед за ангажиране на армията за подкрепа на цивилните власти за предотвратяване на разпространението на вирусна инфекция KOVID-19 Т

Това стана възоснова на решението за въвеждане на извънредно положение на цялата територия на Сърбия, обявено от президента на републиката и главнокомандващия на сръбските въоръжени сили, Александър Вучич.

Въоръжените сили на Сърбия ще бъдат ангажирани в охраната и контрола на обществените съоръжения на територията на Република Сърбия, и в осигуряването на охрана и контрол на болници, както и на граничните пунктове.

Армията ще присъства и на места, където се преценява, че има засилено придвижване на хора по време на обичайни дейности - автобусни и жп гари, летища, пощи и други подобни съоръжения.

Сръбската армия предприема всички необходими мерки за защита от вирусна инфекция на KOVID-19 в съответствие с препоръките на компетентните служби. Военните декларират, че са готови да изпълнят всички задачи, които получават, за да защитят държавата и гражданите в условията на въведеното извънредно положение в Република Сърбия.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: