Отидете към основна версия

1 550 8

Германия забрани крайнодясна фракция, претърси домовете на лидерите ѝ

  • разисъм-
  • крайнодесни-
  • акция-
  • германия-
  • afd

В четвъртък Германия забрани крайнодясна фракция, а полицията е провела спецакция в 10 федерални провинции по домовете на 21 от най-високопоставените ѝ членове, съобщи министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер. Това предаде Reuters.

Немският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер заяви, че е забранил фракцията "Обединените немски народи и племена"(Geeinte deutsche Völker und Stämme). Това е първата такава акция срещу група свързана с така наречените "Граждани на Райха" - мрежа от хора, които отричат легитимността на съвременната Федерална република Германия.

„Борим се безмилостно срещу десния екстремизъм, расизма и антисемитизма дори и по време на криза“, каза Зеехофер в изявление.

Германия засили мониторинга на крайнодесни групи и симпатизанти след стрелбата в наргиле барове край Франкфурт миналия месец, извършена от мъж с расистки възгледи. При атаките бяха застреляни и убити 9 души.

Миналата седмица немската национална разузнавателна агенция засили мониторинга си върху радикалното крило на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (AfD), като шефът на спецслужбата заяви, че десният екстремизъм е най-голямата заплаха за германската демокрация.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Германската армия готова да помага

    Германската армия е готова да помогне за преодоляване на коронавируса в страната. Това обяви германският министър на отбраната Анегрет Крамп Каренбауе ...
    19.03.2020
    2 199
    20
Новини по държави: