Отидете към основна версия

2 813 6

Франция не бърза с отварянето на границите на Шенген

  • франция-
  • граници-
  • шенген

Страната призова за проучвания

Снимка: БГНЕС/EPA

Решение за отваряне на границите на Шенген трябва да бъде взето след проучване на експертите. Това заяви министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер, цитиран от BFMTV.

Според него сега не е моментът за отваряне на границите в региона. Мнението е прието и от френския президент Еманюел Макрон.

„Всички решения за отваряне на границите трябва да се основават на проучвания за ситуацията в съседните страни. Трябва да вземем под внимание и тези, които работят в една държава, но живеят в друга.

Мисля, че ще е трудно да напуснем Шенгенската зона преди лятото. Това трябва да бъде направено по начин, добър за всички“, заяви Кастанер.

Вече бяха ограничени незадължителните пътувания от трети страни в ЕС. Пътувания са разрешени на дипломати и на граждани с разрешения за дълъг престой в ЕС.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини

  • Франция покрива ремонт на колело

    Правителството във Франция обсъжда пакет за подкрепа за поправката на колела в страната, съобщи Фигаро. Правителството ще се опита да засили превоз ...
    30.04.2020
    3 262
    8
  • Франция спря полетите извън Шенген

    Правителството на Франция обяви, че прекратява пътническите полети от и до страни, които не са в зоната на Шенгенското пространство, съобщи France 24 ...
    21.04.2020
    2 475
    6
  • Протести и недоволство в Париж

    Протести и недоволство организирани от млади граждани, бяха проведени в Париж, съобщи France 24. Протестите най-често се провеждат в късните часове ...
    21.04.2020
    2 636
    14
Новини по държави: