Отидете към основна версия

13 650 50

В Москва не знаят за "смъртта" на Ким Чен Ун

  • северна корея-
  • ким чен ун-
  • кндр

Властите в Южна Корея също обявиха, че нямат данни за заболяване на Ким

Снимка: БГНЕС/ЕРА

Посолството на КНДР в Москва не разполага с данни за влошаване на здравословното състояние на председателя на Държавния съвет на Северна Корея Ким Чен Ун и човек трябва да се ръководи от официална информация по такива въпроси, заяви пред ТАСС ръководителят на парламентарната група за връзки с парламента на КНДР, депутатa от Държавната дума от Комунистическата партия на руската федерация Казбек Тайсаев.

"Днес разговарях с посолството. Знаете, появиха се някои публикации за здравето на Ким Чен Ун. Разчитаме само на официална информация, няма официална информация за болест на лидера на КНДР. Говорих със служителите на посолството тази сутрин", каза той.

Тайсаев добави, че по-рано лидерът на Комунистическата партия Генадий Зюганов е изпратил на Ким Чен Ун поздравителна телеграма във връзка с годишнината от първата среща на лидерите на Руската федерация и КНДР във Владивосток на 25 април миналата година.

На 20 април CNN, позовавайки се на източник в администрацията на САЩ, съобщи, че Съединените щати проучват разузнавателни данни за влошаващото се здравословно състояние на председателя на Държавния съвет на КНДР Ким Чен Ун, след като е претърпял хирургическа операция, както се твърди. Властите в Южна Корея обявиха, че нямат данни за заболяване на Ким Чен Ун.

В четвъртък на брифинг в Белия дом президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че според неговите данни медийните съобщения за влошаващото се здравословно състояние на лидера на КНДР Ким Чен Ун не са верни.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 23 гласа.

Свързани новини